dimecres, 29 de juny del 2011

Tot acomiadant el curs de "Per amor a l'art"

Avui s'ha acomiadat el curs acadèmic 2010-2011 amb el tradicional adéu als alumnes de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat, als quals s'ha lliurat l'orla i un record de l'institut, respectivament. En el transcurs de l'acte, el director de l'institut, en Josep Vila, ha dirigit unes paraules als alumnes presents i s'han atorgat per primera vegada els premis a l'Excel·lència i a l'Esforç als alumnes d'ESO que s'ho han merescut. Han estat premiats:
1r d'ESO:   Premi a l'Excel·lència:  ex-aequo Guillem Batlle i Marta Perxés     Premi a l'Esforç: Aina Pagès
2n d'ESO:  Premi a l'Excel·lència:   Judith Casademont   Premi a l'Esforç:   Nerea Tomàs
3r d'ESO:   Premi a l'Excel·lència:   Sara Nistal              Premi a l'Esforç:   Albert Homs
4t d'ESO:   Premi a l'Excel·lència:   Maria Fontané         Premi a l'Esforç:   Sira Sureda

A més, s'han aplaudit diverses iniciatives que s'han desenvolupat durant el curs, com la cooperativa Grudejo dels alumnes de 3A, la restauració de la barca de Josep Pla pels alumnes de 4A, la construcció de l'orgue de fusta pels alumnes d'Empresa, l'intercanvi amb el Collège de Cruas dels alumnes de 3r o els dimecres artístics i la diada del lema "Per amor a l'art" coordinats i impulsats per la coordinadora d'activitats Neus Masergas.
Tot plegat ha estat amenitzat pels alumnes del Taller de Teatre de 4t, que han fet un muntatge molt divertit per integrar-hi les diferents parts de l'acte.
I després, ha arribat l'hora de la veritat: el lliurament de les notes finals als alumnes d'ESO i de 1r de Batxillerat. Felicitem tots els aprovats i encoratgem els que hagin obtingut un resultat negatiu a perseverar en l'esforç i la millora.
Com a colofó d'aquest curs, a continuació us presentem un reportatge sobre la diada "Per amor a l'art" realitzat per alumnes de tots els cursos que hi van participar:



BON ESTIU A TOTHOM!

divendres, 17 de juny del 2011

Banc de llibres de l'AMPA

BANC DE LLIBRES 2011 - AMPA INSTITUT DE CELRÀ

CALENDARI:

  • Dies per retornar els llibres del curs 2010-2011 (alumnes de 3r i 4t d’ESO)
-     Dimecres 29 de juny de 10 a 12 a la biblioteca del centre.

  •         Dies per recollir els llibres del curs 2011-2012 (alumnes de 4t)
-         Dilluns 5 de setembre de 10 a 12 a la biblioteca del centre.
-         Dimarts 6 de setembre de 18:00 a 20:00 a la biblioteca del centre.

dijous, 9 de juny del 2011

Els alumnes de sisè de primària visiten l'Institut de Celrà


Els alumnes que aquest any han fet sisè de primària i són de Celrà o dels pobles de la nostra zona, el proper curs, a partir del setembre, tindran l'Institut de Celrà com a nou centre.
Per tal de conèixer l'institut de més a prop: veure els espais i instal·lacions i resoldre alguns dubtes, van venir el passat 27 de maig els alumnes de sisè dels pobles de la Llera del Ter i el 3 de juny els de Celrà.
Durant la visita uns quants alumnes de primer d'ESO van explicar-los una mica els canvis que els ha suposat venir a l'institut, també se'ls va presentar el què fem i finalment van fer un "quo vadis" per l'institut.
Tot això va ser possible gràcies a l'equip de la Zona Jove del Ter que va organitzar-ho.


2011 any de la Química

Aquest 2011 és l'any de la Química uns quants alumnes d'una optativa de tercer amb l'Aura Pi han treballat la taula periòdica i n'han fet una de gegant amb caixes reciclades que han instal·lat a l'entrada de l'institut. En aquesta taula periòdica, mirant pels visors de les caixes es poden veure imatges de les aplicacions d'alguns d'aquests elements.
 
 


dimarts, 7 de juny del 2011

Sortida dels alumnes de 4t d'ESO A a Sant Pere Pescador

Botadura del llagut Romaní que ha estat restaurat durant aquest curs amb els alumnes de 4t A en el projecte de la matèria de diversitat.

Aquest és l'aspecte final del llagut propulsat a rem durant la botadura. El proper curs tenim pensat de posar a punt la vela llatina, els acabats que falten i fer el timó.

Vegeu aquí l'aspecte que tenia al començament:
Tot i que anunciaven molta tramuntana i molta pluja, al final va anar molt bé la sortida, no va ploure, i vam poder navegar sens massa problemes.

La sortida i el treball de restauració van ser filmats per al programa Thalassa del canal 33. S'emetrà a la propera tardor. Farem un recordatori quan sapiguem la data. 
Amb nosaltres van estar també un institut  de Badia del Vallès on un grup d'alumnes ha treballat un projecte semblant al nostre.

Aquesta és la seva barca, que encara no està acabada, tot i així, s'ho vam passar molt bé i  van poder navegar amb la nostra barca.

dilluns, 6 de juny del 2011

Premi per als alumnes del Taller de Teatre de 4t d'ESO

El dia 31 de Maig es va donar el premi finalista del 6è premi Ovidi Montllor i 8è premi Buero Vallejo per a teatre jove i teatre escolar, al Taller de Teatre de 4rt d'ESO de l'Institut de Celrà amb l'obra "Ni Romeo Ni Julieta", original de JMa Uyà. Aquest premi està patrocinat per la Fundación Coca-Cola, amb el suport del Ministerio de Educación i de la Generalitat de Catalunya. El concurs consisteix en una fase autonòmica, amb un primer premi i un premi finalista, i una fase estatal, on concòrren tots els primers premis, dels quals un jurat n'escolleix quatre finalistes estatals, que viatgen a Madrid i representen l'obra en una teatre de la capital castellana. El premi finalista és doncs el segón premi, que s'atorga amb placa i material de propaganda de Coca-Cola. El jurat del premi estava encapçalat pel periodista Vicent Sanchís, ex-director de l'Avui, entre altres càrrecs. Va ser atorgat a les sis de la tarda, al Saló dels Miralls del Liceu de Barcelona. L'acte va consistir en una justificació dels premiats, que van ser escollits entre més de vint obres presentades a Catalunya. En l'àmbit estatl s'han presentat més de 300 obres. El jurat va esmentar la dificultat enguany de decidir el guanyador i el finalista, ja que, a diferència d'altres anys, on les obres guanyadores es destacaven fàcilment, va resultat un nivell general molt superior, per la qual cosa es destacava la qualitat del finalista i del guanyador. Dit això es van repartir els premis, amb foto de grup, es va fer una visita guiada a la sala del Liceo, i es va oferir un refrigeri.
"Ni romeo Ni Julieta" va ser representada el 28 d'Abril i el 29 d'Abril a l'Ateneu de Celrà, i el 5 de Maig al Teatre de Blanes. Felicitem, una vegada més, tots els integrants del Taller de Teatre per aquest reconeixement.