divendres, 31 d’octubre del 2014

VISITA A LA RESIDÈNCIA SANT JORDI

Els alumnes de 4rt A, el divendres 17 d'octubre varen anar a fer la primera visita als avis de la residència Sant Jordi de Celrà, per conèixer-los, fer-los companyia i parlar una estona amb ells.

És el quart any que es realitza aquest projecte, i sempre tothom n'ha quedat molt content.

Allà els alumnes conversen i fan la vida agradable als avis. Hi aniran aproximadament un cop al mes, jugaran amb ells, els felicitaran per Nadal, faran teatre, espectacles de percussió, balls... per tal que no se sentin sols.

.>

SORTIDA DE 1r D'ESO A SANT MIQUEL

Dimarts d'aquesta setmana hem fet la primera excursió de tutoria del curs els cinc grups de 1r d'ESO. 

Hem sortit de l'institut i ens hem dirigit a la pedrera del bosc de Can Taberner. Hem après com es treia la pedra i quina utilitat tenia. Després hem anat a veure el forn de calç, al mateix bosc, i molt a prop de la pedrera, on escalfaven la pedra fins que es convertia en calç. De seguida hem començat la ruta cap a Sant Miquel. 

Ens hem aturat a esmorzar prop de la font de les Escales. Hi ha molta pujada. Des de dalt de Sant Miquel hi ha unes vistes impressionants, però hi havia una mica de calitja. 

Aquí teniu algunes fotos realitzades per alumnes.
                                                                                         Equip de redacció de 3r



dijous, 30 d’octubre del 2014

JA COMENÇA L'ESPORT AL PATI!

Avui, divendres, 
comença 
l'ESPORT AL PATI!


Hi haurà esports al pati cada dimarts i divendres, al segon pati.

DIMARTS

   Al pati: lliga de futbol de 3r i 4t d'ESO
Al gimnàs: voleibol i tennis de taula

DIVENDRES

    Al pati: lliga de futbol de 1r i 2n d'ESO
Al gimnàs: voleibol i tennis de taula


Si us hi voleu inscriure, poseu-vos en contacte amb les professores d'educació física, Anna Pascual o Núria Orts.



divendres, 24 d’octubre del 2014

XERRADA DEL CÒNSOL HONORARI DE GRAN BRETANYA

Aquest dimarts, els alumnes de primer i de segon de batxillerat han tingut l'oportunitat d'escoltar el senyor Andrew Dickin, cònsol honorari de Gran Bretanya a Girona.

La seva feina és completament voluntària, i ens ha aclarit en què consistia i els diferents casos que tracta. Les principals tasques que realitza són: aconseguir documentació en cas de robatori , donar suport i consell a les famílies i amics de víctimes d'accidents o en cas de mort,  i ajudar a contactar amb els familiars o amics del país en cas d'emergència . També  ha explicat quines actuacions no fa un cònsol.

Finalmet ha explicat algunes dades interessants, com el fet que els anglesos no tenen carnet d'identitat, i la gran quantitat d'anglesos que viuen a Catalunya. L'any passat, Catalunya va ser el primer lloc de destí per als turistes britànics. Els principals punts de concentració d'anglesos al nostre país són Lloret de Mar, Calella i Salou.


dimecres, 22 d’octubre del 2014

VISITA A INTERQUILT

El divendres10 d’octubre,els alumnes de 3r d’ESO de l’optativa de Costura creativa, van anar amb tren a Girona. Un cop allà, van anar a fer un volt per les diferents parades i a l'exposició d'Interquilt. Alguns alumnes van comprar "trapillo", fils i altres coses. S'hi podia comprar de tot, des de teles ja cosides fins a màquines de cosir. 

La fira es diu Interquilt i està situada al palau firal. Finalment, van anar l’estació de tren de Girona per tornar a l’institut de Celrà.es van divertir molt!
                                                                                Equip de redacció de 3r d'ESO



LLIURAMENT DE DIPLOMES DELF DE FRANCÈS

El dimecres 15 d'octubre el director dels Serveis territorials d'Ensenyament a les comarques gironines, el Sr Albert Bayot,  el Sr Eric Pérez, responsable de l'Alliance Française a Girona i la Sra Élisabeth Serra-Cauchetiez, cònsul de França, van lliurar els diplomes del DELF. 

L'any passat la Generalitat de Catalunya juntament amb el Ministeri de l'Educació Francès van oferir la possibilitat de cursar el DELF Scolaire als instituts.Com que era un pla pilot, només es varen oferir 500 places a tot Catalunya. A l'institut de Celrà es varen concedir tres places, i les tres alumnes que s'hi varen presentar varen aprovar amb molt bona nota. 

Les alumnes que varen obtenir el diploma varen ser la Judit Casademont, la Carla Villagra, Elena Mihaila de segon de batxillerat. Una altra alumna, la Marta Vives, s'hi va presentar per lliure i també va obtenir uns molt bon resultats.
                                                             Equip de redacció de 3r d'ESO



dimecres, 15 d’octubre del 2014

FIRA D'EDUCACIÓ BRITÀNICA (BRITISH COUNCIL)

El 22 d'octubre, a l'Hotel Constanza de Barcelona, darrere l'Illa Diagonal, se celebrarà la 


promoguda pel British Council. En aquesta fira es podrà obtenir informació sobre com realitzar qualssevol tipus d'estudis al Regne Unit i es podrà parlar directament amb delegats d'universitats i centres d'anglès.



Si teniu pensat anar a estudiar al Regne Unit, l'heu de visitar!


dimarts, 14 d’octubre del 2014

CAMPANYA DE PREVENCIÓ DEL CONSUM D'ALCOHOL

Dins la campanya de prevenció del consum d'alcohol, en períodes de risc és molt important enviar informació a les famílies.

Tenint en compte que s'acosten les festes de Banyoles, des dels Serveis Territorials d'Interior i  d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya es recorda a les famílies que juguen un paper cabdal en la prevenció de l'abús de begudes alcohòliques. 



Per això publiquem aquí aquesta informació, que pot ajudar les famílies a decidir com actuar amb els fills i filles adolescentes en relació a l'alcohol.




divendres, 10 d’octubre del 2014

SEGON D'ESO AL TER AMB CAIAC

Tots els cursos de 2n d'ESO han anat aquesta setmana -dimarts un grup i dijous un altre- a baixar pel Ter amb caiac, en un recorregut de Celrà a Bordils.

Aquesta activitat forma part del crèdit de síntesi de primer -Del Ter a les Gavarres-, però no es va poder realitzar el mes de juny perquè és una època en què els ocells nien. 

L’empresa Caiacs del Ter ha col·laborat amb l’institut adequant les zones d’accés, acompanyant-nos i fent posible que els alumnes de l’institut coneguin més bé el seu entorn més proper. Sense la seva ajuda i dedicació no hagués estat possible fer l'activitat.

Activitats com aquesta ajuden a treballar capacitats i valors com el contacte amb la natura, la col·laboració, la superació d’obstacles, l’esforç… 

L’equip de professors i professores valorem molt positivament l’experiència i esperem repetir-la els propers cursos.
                                                                                 Equip docent de tutoria de 2n d'ESO


dimarts, 7 d’octubre del 2014

L'ESPLAI DE CELRÀ

L'ESPLAI DE CELRÀ torna a engegar motors! 
Cada dissabte, de 5 a 8!

Per a nens i nenes i nois i noies dels municipis de la llera del Ter, 
de 1r de primària a 4t d'ESO.

INSCRIPCIONS: divendres, 10 d'octubre, de 17h a 20h, i dissabte 11 d'octubre, de 10h a 13h, a l'Ateneu de Celrà.

CAL PORTAR: fotocòpia DNI (si no en tenen, cal dur el del pare o la mare), fotocòpia carnet de la seguretat social i una foto de carnet.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar a esplaicelra20142015@gmail.com




dilluns, 6 d’octubre del 2014

EP, ESPORT AL PATI!

Ep! S'ha ampliat el termini d'inscripcions d'esport al pati. Us hi podreu inscriure 

DIMECRES (8), DIJOUS (9) i DIVENDRES (10)
DURANT EL SEGON PATI