dimecres, 28 de gener del 2015

LA FESTA MAJOR DE L'INSTITUT

Ahir, dimarts, 27 de gener, a l'institut de Celrà vam celebrar la Diada de l’Institut. Les activitats van començar a dos quarts i cinc de dotze. Durant una hora, tots els cursos d'ESO van fer un joc de taula relacionat amb el lema del curs, Obrint camins. En aquest reportatge informarem de cadascun dels tallers que es van fer després. Tractarem els diferents tallers separats per cursos. En el primer apartat, els de primer i segon d'ESO; en el següent, els de tercer i quart.

A primer i segon d'ESO, es varen fer 14 tallers. Hi havien de participar 225 alumnes, però no hi va venir tothom. Cada taller tenia un nombre diferent d'alumnes. 
(*Anirem informant dels tallers en diversos articles al bloc)


TALLERS DE PRIMER I SEGON D'ESO

Beuratge. Hi van participar 14 alumnes. Buscaven el beuratge adequat per encetar un nou camí o per resoldre un disgust amorós. 





Els camins de l'art. Hi van participar 11 alumnes. En el taller buscaven paraules, frases, poemes o cançons que suggerissin un quadre.



Cup Cakes. En el taller hi van participar 9 alumnes. Consistia a aprendre a fer aquests pastissos de la rebosteria moderna.




Zona jove del Ter. En Jordi i la Mariona van organitzar alguns jocs relacionats amb el lema. Hi havia apuntats 19 alumnes. 




TALLERS DE TERCER I QUART D'ESO

A tercer i quart  d'ESO, es varen fer 15 tallers. Hi havien de participar 209 alumnes, però no va venir tothom. Van fallar alguns alumnes, sobretot de quart. Com passava a primer i segon, cada taller tenia un nombre diferent d'alumnes. N'anirem informant d'alguns.


Flamenc. Hi havien de participar 8 alumnes. Havien d'aprendre a picar de peus, tots els alumnes van portar unes sabates amb sola i/o taló. Els nostres reporters van entrevistar l'Oriol Martinez i la Gal·la Fernàndez, tots dos van dir que els agradava perquè aprenien una nova forma de ballar.





Cuina. Pasta fresca. Consistia a fer pasta de diferents colors. En el moment de tancar aquest reportatge, encara no sabíem si van poder compondre una petita instal·lació relacionada amb el lema del curs. Cada participant es va endur la pasta a casa seva. En total hi havien de participar 11 alumnes. La Deysi Cruz, de 4C, va dir-nos que li havia agradat participar al taller perquè havia après a fer pasta.




Canvi de mà - Fira d'intercanvi. El taller consistia a intercanviar objectesels que havien portat diferents professors i alumnes de l'institut. Es van intercanviar 14 objectes i es van fer més de 7 euros. Vam poder parlar amb l'Ainoa Galí, que ens va dir que li havia agradat el taller perquè havia pogut col·laborar amb els companys.





Reporters.  Érem 7 persones: Carlota Cuadros, Yosra Krini, Txell Brunsó, Maria Vila, Martí Sala, Alba Bellido i Oriol Martín. Ens va agradar molt perquè va ser entretingut, perquè vam aprendre i perquè vam poder fer fotos, fer entrevistes i volar per l'institut. Vam elaborar aquest reportatge


Totes les fotos juntes:



                                                                                                                                                                                     



dilluns, 26 de gener del 2015

ESCURÇANT DISTÀNCIES AMB PARAULES (KOUNKANÉ-CELRÀ)

Els alumnes de 3r d'ESO que aquest any comencen francès, han encetat aquest segon trimestre una correspondència amb alumnes de l'institut de Kounkané, al Senegal.

Aquesta experiència permet als alumnes de Celrà d'utilitzar els coneixements que van adquirint en llengua francesa d'una manera viva i alhora els permet posar-se en contacte amb una nova realitat, la dels estudiants de Senegal.

Aquest projecte ja es va començar el curs passat i enllaça amb la matèria de geografia que es dóna a 3r d'ESO.

Els alumnes senegalesos, al seu torn, escriuran en castellà, a fi practicar aquesta segona llengua, que estudien juntament amb l'anglès.

Equip de redacció de 3r

dilluns, 19 de gener del 2015

TORNA L'ESPORT AL PATI!

DIMARTS, 20 DE GENER!

Dimarts comença una altra vegada la lliga de fubol, el tennis taula i el voleibol
Recordeu que es juga cada dimarts i cada divendres al segon pati.
Qui s'hagués inscrit el primer trimestre, no cal que ho torni a fer per poder jugar.

INSCRIPCIONS

Dimarts 20 i divendres 23, durant el segon pati.
S'ha de pagar 1€ i signar la carta de compromís.

I S'HAN DE DUR MOLTES GANES DE FER ACTIVITATS FÍSIQUES AL PATI!





diumenge, 18 de gener del 2015

AJUTS INDIVIDUALS DE DESPLAÇAMENT

Podeu demanar l'ajut individual de transport:
  • si viviu a 3km (o més) de la parada del bus escolar
  • si sou de Celrà i viviu a 3km (o més) de l'institut

TERMINIS
  • 5 de febrer si es presenta a la secretaria de l'institut
  • 6 de febrer si es presenta directament al Consell Comarcal

MÉS INFORMACIÓ
  • a la secretaria de l'institut
  • al web del Consell Comarcal del Gironès


*Alumnat de la UEC: els mateixos terminis i enllaços, però cal especificar alumnat UEC en presentar la documentació



https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

divendres, 9 de gener del 2015

RIFA DE LA PANERA DE NADAL DE MYBIGCOOP

Us informem que els números guanyadors a la rifa de les paneres de Nadal, organitzada per la cooperativa de 3rA MyBigCoop són:


253  i  490

Per recollir la panera truqueu al telèfon de l'institut 972 492405 o bé poseu-vos en contacte amb la cooperativa a través del seu correu mybigcoop@gmail.com. 
Hi ha temps fins al dia 19 de gener de 2015.


dimecres, 7 de gener del 2015

DIF CAPACITATS



Durant el mes de gener, totes les sessions d'Educació Física (tant a ESO com a Batxillerat) tindran com a contingut la sensibilització cap a les persones amb  discapacitat i les Activitats Físiques que poden fer.

L'hem anomenat el mes de les DIFcapacitats (de capacitats, i no de "discapacitats", que vol dir "menys capacitats",  i de diferència, ja que tots ho som, de diferents, en un món de persones aparentment iguals).

El dia 27 de gener, quan celebrem la diada del centre, les professores d'EF realitzaran tres tallers relacionats amb aquesta temàtica. Podreu anar seguint les activitats del mes al link que hi haurà a la part dreta del bloc.

CONCURS D'ACRÒSTICS EN FRANCÈS

Després de l'excursió a Sigean, el 18 de novembre, es va organitzar un Concurs d'Acròstics entre els alumnes de 4t de Francès. Es tractava de realitzar un acròstic sobre un animal que haguessin vist a Sigean. 

La guanyadora ha estat Raquel Ginés, de 4t E. El jurat, el professorat del centre, que ha votat els diferents acròstics dels alumnes que han estat exposats durant un mes al passadís de baix.