dilluns, 3 d’abril del 2017

SORTIDA DE 2nA, 2nB i 2nC AL COSMOCAIXA DE BARCELONA

Aquest passat dijous 30 de març els alumnes de tres classes de 2n d'ESO van anar fins a Barcelona, al Museu del Cosmocaixa, on van poder visitar lliurement la sala de la Matèria, el Bosc Inundat, les exposicions temporals i, a més, van poder fer un taller. 

Una classe va fer el taller Viu l'electricitat en què van poder experimentar com crear corrent, els efectes del corrent, què és una caixa de Faraday, què significa un circuit en sèrie i en paral·lel, què és un generador de Van der Graaff i moltes més coses, fins i tot van fer caure un llamp en una casa.

Les altres dues classes van realitzar el taller So i acústica en què els van explicar què és el so, quin tipus d'ona és, van comprovar que li cal un medi per propagar-se, van veure com mesurar-lo, que no escoltem tots els sons, que hi ha ultrasons i infrasons i fins i tot van fer entrar en ressonància un vas de vidre i el van trencar.

La veritat és que a tots se'ns va fer curta la visita.

El mes de juny hi anirem les dues classes de 2n d'ESO que falten i realitzarem un taller diferent, estigueu atents. Segur que també ens ho passarem molt bé aprenent!
 Departament d'Experimentals