dimarts, 5 de desembre del 2017

SORTIDA A LA DRAGA 1r d'ESO

Els dies 20 i 22 de novembre, tots els cursos de primer d'ESO van anar al parc de la Draga de Banyoles.
La Draga és un assentament del neolític antic (5300-5100 aC) que es va establir a la vora oriental de l'Estany de Banyoles. Allí van construir grans cabanes rectangulars de roure, amb les seves palissades, focs culinaris i fosses de residus. La seva excavació en ha fornit de milers d'objectes del neolític (vasos ceràmics, eines d'os, de sílex tallat o de pedra polida) d'entre els quals destaquen els fabricats en fusta (falçs, aixes, pals cavadors, recipients, cullerots, pintes, arcs i sagetes). Aquests darrers objectes són únics a la Península Ibèrica i s'han conservat gràcies a l'ambient anaeròbic (manca d'oxigen) en què  van romandre des de finals del VI mil·lenni aC.
Des de l'any 2000 compta amb un parc arqueològic proveït de tres cabanes neolítiques, a més de bungalous i coberts per a atendre les visites escolars o turístiques. Tots els materials arqueològics de la Draga són al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

Actualment hi ha una exposició al Museu d'Arqueologia de Catalunya, a Barcelona, amb el títol "La revolució neolítica: La Draga, el poblat dels prodigis"


Cliqueu damunt la foto per veure l'àlbum complet: