dimarts, 28 de febrer del 2017

1r d'ESO AL FESTIVAL DE CIRC DE FIGUERES

Els alumnes de 1r d'ESO van assistir a una proposta educativa lligada al 6è Festival Internacional del Circ -Elefant d’Or- Ciutat de Figueres.

El dijous 16 de febrer van sortir de l'institut de bon matí i es van adreçar a la carpa situada al recinte firal de Figueres per poder veure un espectacle de circ molt impressionant. 

dilluns, 27 de febrer del 2017

FONIX 2017 - FASE PROVINCIAL

Aquest dissabte 24 de febrer, els 6 candidats classificats en el nostre institut van participar a Girona en la fase provincial del concurs Fonix 2017.


D'esquerra a dreta: Maria Cormos (1r Btx), Victòria Dávila (1r ESO), Sofia Dávila (3r ESO), Artur Colin Oros (2n ESO), Laura Nine (4t ESO), Alba Maneu (2n Btx).

Els desitgem molta sort!

diumenge, 26 de febrer del 2017

BENVINGUTS - BENVENUTI


Volem donar la benvinguda als 22 alumnes i als professors de l'Institut Giovanni Pascoli de Florència. Els estudiants fan un intercanvi amb els nostres alumnes de 1r de batxillerat, que els visitaran a la primavera. 

Van arribar a Celrà aquest divendres i seran amb nosaltres fins el dijous. Els desitgem una molt bona estada!



dijous, 23 de febrer del 2017

dimarts, 21 de febrer del 2017

NOVA WEB DE LA COOPERATIVA V.I.N.A.

Els alumnes de 3rA, de la cooperativa V.I.N.A, us volem informar que la pàgina web de la nostra cooperativa ja està a punt. Hi podeu accedir a través del bloc de l’Institut.

A la pàgina podreu trobar tots els productes de la cooperativa i fer els vostres encàrrecs. Aquí teniu l’enllaç:




 Per qualsevol dubte, també ens podeu escriure per correu electrònic a: vina@iesdecelra.cat


Cooperativa V.I.N.A.

dijous, 16 de febrer del 2017

ESPORTS INNOVADORS A 1r d'ESO

Els alumnes de 1r d'ESO estan gaudint d'unes sessions d'esports innovadors, gràcies als dos estudiants en pràctiques del màster de docència, en Marc i l'Adrià.



Han començat pel Kinball, un esport d'equip, mixt i cooperatiu.


dimarts, 14 de febrer del 2017

TORNEIG DE RUGBI AL GEIEG

El divendres 10 de febrer, de les 15h a les 18h, 40 alumnes i els 4 professors d'Educació Física de l'Institut van anar a jugar un torneig de rugbi al GEIEG de Palau (Girona).

Els altres dos institut que també hi van participar va ser:l'Institut Vall de Llémena de Sant Gregori i l'Institut Santiago Sobrequés de Girona.

El nostre centre va presentar 4 equips: un de mixte, que va participar a la lliga de 1r i 2n d'ESO; i tres més que van participar a la lliga de 3r i 4t d'ESO.


Va ser un torneig molt dinàmic i ben avingut i això ha fet que els participants esperin amb moltes ganes el proper torneig del mes de maig!

Departament d'Expressió (Educació Física)

Podeu accedir a l'àlbum de fotos del torneig si cliqueu sobre la imatge.

dijous, 9 de febrer del 2017

BOOKTRAILERS D'ALUMNES DE 2n D'ESO

Els alumnes de 2n d'ESO han creat booktrailers, o tràilers de llibre, per a l'obra La ratera d'Agatha Christie. Durant el primer trimestre han llegit i treballat l'obra a classe i, després, se'ls ha proposat aquesta activitat creativa per promocionar l'obra. 

Us enllacem alguns dels booktrailers presentats i en podeu trobar més si aneu al nostre canal de Youtube



dimarts, 7 de febrer del 2017

INICI DEL CURS DE MEDIACIÓ

El dilluns 6 de febrer alumnes i professors de l'Institut van iniciar un curs de formació sobre mediació escolar. 

Aquest curs pretén crear un equip de mediadors al centre, amb professors i alumnes, que es formen i actuen conjuntament amb l'objectiu de difondre la cultura del diàleg i les capacitats d'escolta, participació activa, cooperació i convivència pacífica. 



dilluns, 6 de febrer del 2017

SEGON D'ESO A BESALÚ

Els alumnes de segon d'ESO van fer una sortida a Besalú el dijous 2 i el divendres 3 de febrer, organitzada pel Departament de Socials. 


L'objectiu de l'activitat era descobrir in situ la ciutat medieval i l'art romànic, explicats a classe. Concretament, van visitar el monestir de Sant Pere, l'església de Sant Vicenç, l'hospital de Sant Julià, el call jueu, el micvé (banys rituals jueus, els tercers més importants dels conservats a Europa) i es van poder perdre pels carrers i carrerons del traçat urbanístic medieval.


Aquest curs el temps els va acompanyar força i van poder fer un bon reportatge fotogràfic. Hi podeu accedir clicant damut de la fotografia.






dissabte, 4 de febrer del 2017

PRIMER D'ESO A LA CANTATA PER LA PAU

Tot l'alumnat de 1r d'ESO va anar aquest dimecres dia 1 de febrer al teatre municipal de Girona per participar en la novena cantata per la pau, la UAP'17 EUROPA. La cantata d'aquest curs era un magnífic espectacle musicoteatral per mobilitar-se en favor de les persones migrants i refugiades.

Alguns alumnes van participar-hi activament; amb la col·laboració de les professores de música de l'institut, havien preparat durant dies les peces musicals. És per això que volem felicitar tant als alumnes, per la seva gran actuació, com a les professores de música, la Núria Anglada i la Rosa Galí, per la seva implicació en aquest projecte educatiu.



Si cliqueu sobre la imatge podreu accedir a l'àlbum de fotos. 


dijous, 2 de febrer del 2017

TROBADA PER SKYPE AMB UN INSTITUT GREC


Els alumnes de 3r d'ESO que participen en el projecte europeu Gifts with cultural value de l'assignatura de Socials han conegut els estudiants de l'institut grec amb el qual estan treballant aquest curs. Amb l'ajuda dels professors de tecnologia, han muntat una trobada a través de la plataforma Skype. 

Han practicat anglès i han viscut uns minuts molt emocionants; tenien ganes de compartir el projecte en viu i en directe, tot i que també han acabat parlant de gustos musicals, del temps, hobbies, videojocs, esports... 

Ha estat una experiència molt profitosa que esperen repetir ben aviat!