diumenge, 26 de març del 2017

PARTICIPACIÓ AL CONCURS DE JÓVENES TALENTOS DE RELATO CORTO

Aquest dissabte 9 alumnes de 2n d'ESO han participat a la 57a edició del concurs Jóvenes Talentos de Relato Corto convocat per Coca-Cola Iberian Partners, S.A., juntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’acte s'ha realitzat a l’Escola Politènica de la Universitat de Girona.

Després de les presentacions, han donat una capsa de cartró a tots els participants amb una frase que havien d'introduir en el seu text: Era su última oportunidad para descubrirlo i inspirar-se amb l'objecte. En el seu interior hi havia un element sorpresa: gespa.

Els alumnes (Wei Jie Lai, Júlia Noya, Iker Almeida, Blanca Potrony, Iona López, Isabel Ortiz, Arnau Colom, Estel Egea i David Segador) estaven un pèl nerviosos, però amb ganes de viure l'experiència. Han sortit força contents, tot i que s'han quedat molt sorpresos pel tema proposat i a alguns els ha costat posar-se a escriure. 


dijous, 23 de març del 2017

ENTORN SENSE FUM

L'Ajuntament de Celrà i tots els centres educatius del municipi s'han adherit al programa "Entorn Sense Fum" impulsat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya. 

La campanya està adreçada a facilitar que l'espai exterior d'accés immediat als centres educatius i equipaments culturals i esportius del municipi, on hi ha una elevada presència de població infantil, siguin entorns sense fum de tabac. 



dilluns, 20 de març del 2017

PARTICIPACIÓ A LES PROVES CANGUR

El passat dijous 16 de març un grup d'alumnes de 4t ESO i 1r de Batxillerat van participar, un curs més, a les Proves Cangur organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques.

Les proves consisteixen en respondre, durant una hora i quart, trenta qüestions relacionades amb diferents àmbits matemàtics com l'aritmètica, la geometria, el càlcul, la lògica i la probabilitat. 



Aquest joc-concurs es desenvolupa el mateix dia a tot Catalunya. En aquesta ocasió, els nostres alumnes van realitzar la prova a les facultats de Dret i Econòmiques de la UdG. 

Les proves, tot i ser de dificultat considerable i competitives, es fan en un ambient de participació i motivació del pensament matemàtic entre l'alumnat.

Departament de matemàtiques


dimecres, 15 de març del 2017

XERRADA INFORMATIVA DE PREINSCRIPCIÓ


El Departament d’Ensenyament ha establert el període del 23 de març al 4 d’abril per sol·licitar plaça per cursar els estudis d’ESO durant el proper curs 2017-18. Així, davant l’inici de les preinscripcions per a 1r d’ESO, l’Institut de Celrà convida els pares d'aquells alumnes que el curs 17-18 seran al nostre institut a una xerrada informativa en què els explicarem, a grans trets, la línia pedagògica del centre i els aspectes organitzatius i funcionals més rellevants.
Una vegada donem per acabada la reunió, farem una passejada guiada per les instal·lacions del centre amb aquells pares que ho desitgin.



                                              Dia: dijous, 16 de març de 2017
                                               Hora: 2/4 de 8 del vespre
                                               Lloc: Institut de Celrà, aula polivalent


dimarts, 14 de març del 2017

EL CONTRACCIONADOR

Avui volem presentar-vos la primera versió del CONTRACCIONATOR (o contraccionador), un giny creat per un alumne de 2n d'ESO per ajudar-nos a corregir una falta que fem sovint quan escrivim en català. 

Encara no n'ha dissenyat els plànols ni ha fet un estudi de mercat però amb aquesta il·lustració ha presentat una portada de llibreta ben original!




dimecres, 8 de març del 2017

FESTIVAL DE CLIPMETRATGES DE MANS UNIDES

Els grups de 2n d'ESO C i 2n d'ESO E han participat al festival de clipmetratges de Mans Unides Devoramos el planeta

A la matèria de Cultura i Valors Ètics han preparat un clipmetratge (vídeo d'un minut de durada) sobre com la nostra manera d'alimentar-nos acaba amb els recursos i provoca fam. El clipmetratge de 2nC es titula Museu de la vida quotidiana i el de 2nE, El compte enrere

Us adjuntem els enllaços dels dos vídeos. 







dimarts, 7 de març del 2017

VISITA DE L’ENTITAT ELÍN A LA COOPERATIVA V.I.N.A..

A la nostra cooperativa un 40% dels guanys anirà destinat a l’associació  ELIN, que treballa amb els refugiats que arriben a la península pel sud d'Espanya. 

El divendres passat, dia 3 de març, ens va visitar la Paula, una de les seves coordinadores que ens va explicar que ELÍN significa “oasi del desert” i que van triar aquest nom perquè l’entitat volia ser com un oasi per a tota la gent subsahariana. L'associació no està subvencionada per l´Estat, sinó que s'autofinancia a partir de les aportacions que fa gent anònima i venent productes fets per ells; és per això que nosaltres els volem ajudar.

Cooperativa V.I.N.A.






dijous, 2 de març del 2017

INSCRIPCIONS A LA V JORNADA DE L'ESPORT FEMENÍ

El dia 12 de març el Consell Esportiu del Gironès organitza a Girona el dia de la dona en forma de tastets esportius. S'hi podran provar molts esports diferents: piragüisme, kick boxing, patinatge, rugbi, gimnàstica artística, futbol...

Totes les noies de 1r a 4t d'ESO que hi vulguin participar es poden inscriure fins el dimecres 8 de març; només cal de dir-ho a les professores d'Educació Física.
Animeu-vos, dones!

Trobareu més informació clicant sobre la imatge. 


Departament d'EF

dimecres, 1 de març del 2017

SORTIDES DE TECNOLOGIA INDUSTRIAL


Els alumnes de batxillerat de la modalitat de Tecnologia Industrial han fet durant aquest segon trimestre dues visites molt interessants: la primera, a l'empresa Inoxpa de Banyoles que va servir per apropar-se al món de la indústria; la segona, a la Universitat de Girona. Acompanyats de professors i alumnes del grau en Arquitectura Tècnica i Edificació van anar al laboratori de construcció a fer una activitat pràctica.