dijous, 17 de maig del 2018

CONCURS DE CRISTAL·LOGRAFIA

Un any més, aquest ha estat el nostre quart any, hem participat en el Concurs de Cristal·lització a l'escola organitzat per les universitats: UB, UAB i URV. 

Els alumnes de 3r d'ESO durant el 2n trimestre han estudiat, après i treballat per poder aconseguir cristalls de diferents colors, grans i transparents a partir d'una sal, l'ADP.

Han hagut d'aplicar el mètode científic, tot apuntant a la llibreta de laboratori les quantitats utilitzades, els passos seguits i com eren els cristalls obtinguts, per poder modificar alguna part del procés i intentar millorar els resultats. Després d'unes quantes cristal·litzacions han hagut de fer la presentació dels cristalls i un pòster posant títol al seu projecte i explicant els passos seguits i els resultats i conclusions del treball.

Ens va costar molt decidir quin grup ens representava a Barcelona a la final catalana del concurs, per això hem decidit donar diferents premis: millor pòster, millor presentació, millor idea, més treballat, més original i millors cristalls. Amb tots els premiats farem un esmorzar el dilluns vinent 21 de maig.

Si cliqueu sobre la imatge, podreu accedir a l'àlbum de fotografies dels muntatges perquè veieu els resultats. També veureu el grup, pòster i presentació que ens va representar a la final al Cosmocaixa de Barcelona i que va saber defensar molt bé la feina feta davant un jurat. 
Felicitats a tots!

L'activitat els ha motivat, s'ho han passat bé tots i han après molt. L'any vinent estigueu atents perquè segur que repetim!!!